2015. január 29., csütörtök

UNICEF Ébresztő-óra


UNICEF Magyar Bizottságának ez az első országos iskolai programja 4-12. osztályos tanulók számára. Ennek a programnak a célja, hogy növelje a gyermekjogok ismeretségét az iskolákban, ill. gyermekvédő tevékenységeinek bemutatásával még érzékenyebbé tegye a fiatal korosztályt a globalizált világ problémáira.
Az interaktív foglalkozásokat trénerek által kiképzett lelkes önkéntesek tartják. Iskolánkat 2014 tavaszán regisztráltam a UNICEF rendszerébe, és közel egy évvel később –több akadály elhárításával- 2015 január 27-én meg is érkezett hozzánk két önkéntes, akik majd’ egy délelőttön át gondoskodtak a 8. osztályos tanulóink szociális kompetenciáinak speciális irányú fejlesztéséről. A vetítések, a tények, szemléltető eszközök, érdekességek és a foglalkozás is –a tanulók egyéni véleménye alapján is- nagyon tanulságosak és hasznosak voltak. A fiatalok élvezték a játékos, ám komoly tartalommal megtűzdelt feladatokat, melynek során látókörük is bővült. Az önkéntesekkel folytatott beszélgetésünk is rendkívül fontos tényekre világított rá.

Személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a nagyszerű –és nem mellékesen ingyenes- kezdeményezését ennek a szervezetnek, mert úgy gondolom, hogy a felnövekvő generációnak nagy szüksége van arra, hogy lássa, értse, mennyire különböző helyzetben élnek a Világ más-más pontján a gyermekek, ugyanis ezáltal még jobban el tudják helyezni magukat is a társadalomban, a kultúránkban, és még jobban tudják értékelni saját helyzetüket.

Felsőnyék, 2015.01.29.

Nagy Zita
osztályfőnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése