NTP-MTTD-17-0178
Természetismeret digitális támogatással szakkör


NTP-MTTD-17-0178


A 2017/2018-as tanévben a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósítottuk meg a szakkört. A szakkör tevékenységében 10 fő 5. osztályos tanuló vett részt.

A szakkör célja: A természettudományok, informatika iránt érdeklődő tanulók számára bemutatni a természettudományos megismerés különböző formáit. Digitális eszközökkel támogatott tanulási folyamattal fejleszteni a tanulók digitális írástudását. A foglakozások a tanulói tevékenységét helyezik előtérbe. Szociális kompetenciák fejlesztését az alkalmazott munkaformák támogatják. A természetvédelem iránti érzékenyítés is a célja a programnak.

A szakkör fő programjában hetente tartottunk foglalkozásokat. A tanulók megismerkedhettek magyar természettudósok munkásságával. Végeztek fizikai kísérleteket. Használták a Minecraft programot tableten és számítógépen Madárodúkat készítettek. Részt vettek madárgyűrűzésen és túrán.

Kiegészítő tevékenységek:

·         Üzemlátogatás Pakson, és a nagydorogi Szenes-legelő tanösvényének bejárása.

·         2 napos tanulmányi út Budapesten. A Magyar Természettudományi Múzeum, a Füvészkert, a Csodák Palotája és a Tropicarium megtekintése.

·         3 napos bentlakásos tábor a Pacsmagi-halastavak Természetvédelmi Területen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése