2020. április 9., csütörtök

Digitális munkarend 4. hét

Az elmúlt 18 munkanapon mindenki eléggé elfáradt. Pont jókor jött a tavaszi szünet. A heti felmérésünk szerint az alsós tanulók hiánytalanul vagy kevés hiányossággal teljesítették eddig a feladataikat. Csak egy tanulónak vannak jelentősebb elmaradásai.
A felsőben már kicsivel más a helyzet. Kiszámoltam, hogy osztályonként milyen arányban vannak olyan tanulók, akiknek a munkája rendszeres minden tantárgyból. Osztályonkénti adatok:
5. osztály 57 %
6. osztály 62 %
7. osztály 33 %
8. osztály 13 %
Nekik gratulálok a teljesítményükhöz. A szülőket pedig virtuális igazgatói dicséretben részesítem. 🙂
Látható, hogy a 7-8. osztályosok között lényegesen kevesebb a lelkiismeretesen dolgozó tanuló, mint az alsóbb évfolyamokon.
Lehet, hogy a szülők azt gondolják, hogy ők már önállóan és felelősséggel megoldják a kiadott feladatokat. A másik lehetőség, hogy a szülő nem képes elérni, hogy gyermeke részt vegyen a digitális munkarendben kiadott feladatok megoldásában. Például osztály FB csoportban a szülő is látja a kiadott feladatra figyelmeztető tanári bejegyzést, de gyermeke mégsem végzi el a feladatot.
Már írtam, hogy most igazán nagy szükség van arra, hogy tanuló - pedagógus - szülő minél hatékonyabban együttműködjön.
Csak egyetlen esetben kellett szabálysértési feljelentést tennem a kormányhivatalnál a tanulói és a szülői kötelességek teljesítésnek hiánya miatt.
Hamarosan kérni fogom a szülők véleményét is egy online kérdőívvel.
Jó pihenést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Simon Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése