2020. május 26., kedd

Digitális munkarend 10. hét


Az alsósok körében végzett felmérésre 37 válasz érkezett. Ez az alsós tanulók 88 %-a. 21 tanulót, akkor sem küldenének iskolába, ha kötelező lenne. 12 tanulót nem küldenek iskolába, ha nem lesz kötelező. Mindössze 4 alsós tanulót küldenek a szülők iskolába, ha erre lesz lehetőség.
A legújabb rendelkezés alapján június 2-15 közt elsősorban tanulást támogató, felzárkóztató programok szervezhetők az iskolákban. Ekkor a tanulóknak magukkal kell hozni a felszerelésüket (tankönyvek, munkafüzetek, füzetek). Június 16-tól igény esetén a tanulók felügyelete az iskolában megszervezhető. Az igényeket fel fogjuk mérni. A tanévre vonatkozó felmérést hétfőn kréta üzenetben fogom kiküldeni.
„Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik.”
A tankerület hét eleji állásfoglalása alapján a 8. osztályosok iskolai ballagása elmarad. Valószínű, hogy tanévzáró ünnepély sem lesz. A tanulók és szülők a krétában fogják látni az év végi osztályzatokat. Kivétel a 8. osztály. Ők megkapják a bizonyítványukat, mert szükségük lesz rá a középiskolai beiratkozáshoz. Ennek átvételéről minden érintett időben fog értesítést kapni.
Hétfőn a tanórák láthatóak lesznek az órarendben, de semelyik tantárgyból nem lesz kötelező, beküldendő feladat. Lehet elmaradásokat pótolni.

Simon Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése